• تاریخ انتشار : 1399/01/17 - 12:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4121
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

بازدید رئیس دانشگاه از بیمارستان سینا

ماجرای ورود داوطلبانه بیمارستان سینا به مقابله با کرونا و ضرورت بازگشت آن به شرایط عادی

دکتر عباسعلي کریمی رئیس دانشگاه از بیمارستان سینا بازدید و پس از اطلاع از روند رسیدگی به بیماران کووید 19، تأکید کرد، بیمارستان سینا هرچه زودتر به مأموریت‌های اصلی آموزشی، پژوهشی و درمانی خود بازگردد.

در این بازدید که صبح شنبه 16 فرودین 99 از بیمارستان سینا صورت گرفت، دکتر طالب پور رییس بیمارستان، دکتر آقامیر مشاور و قائم‌مقام، دکتر ابراهیمی معاون درمان، دکتر شکوری رییس بخش رادیولوژی، مهندس مخبر مشاور و سوریا بابایی مترون بیمارستان، دکتر کریمی را همراهی کردند.
رییس دانشگاه، به تریاژ، اورژانس، ICU  اورژانس و بخش‌های کووید 19 رفت و باهمکاران و بیماران گفتگو کرد.
وی هدف از این بازدید را عرض خسته نباشید به همه همکاران بیمارستان سینا بیان کرد و گفت: به اینجا آمده‌ام تا به دکتر طالب پور عزیز، خانم سوریا بابایی مترون بیمارستان، آقای مخبر، دکتر ابراهیمی و دکتر آقامیر معاونان دکتر طالب پور و سایر همکاران بخصوص همکارانی که در این مدت گرفتار بحران کرونا بودند خسته نباشید بگویم. من آمده‌ام بگویم تعریفی که همیشه از شما می‌کنم بی‌دلیل نیست و شما همان‌گونه که انتظار می‌رفت؛  در این بحران، واکنش نشان دادید و وارد میدان شدید.

ماجرای ورود داوطلبانه بیمارستان سینا به عرصه کووید 19

وی با تشبیه شرایط کنونی کشور در مقابله با کرونا با شرایط جنگ سال 59، به نقش بیمارستان‌ها در این بحران اشاره کرد و گفت: در  جلسه  شورای هماهنگی مقابله با کرونا که دوم اسفند تشکیل شد،  شرایط امروز را به جنگ سال 59 تشبیه کردم و گفتم روسای بیمارستان‌ها به‌عنوان فرماندهان جنگ، در بیمارستان‌ها اختیارات کامل دارند. از همان ابتدای بحران، در نظر داشتم بیمارستان‌های بزرگ و جنرال دانشگاه مرحله‌به‌مرحله، شجاعانه وارد میدان شوند اما بعضی معتقد بودند بیمارستان سینا تروماست و باید در این عرصه فعالیت کند. بیمارستان شریعتی نیز مربوط به پیوند مغز استخوان است و باید در این زمینه احتیاط کند. شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت که در یکی دو هفته اول، پیش از اینکه بیمارستان‌ها آماده مواجهه با این بحران شوند از بیمارستان یاس کمک گرفتیم. اما به‌هرحال شعار من از همان روزهای اول، ورود بیمارستان‌های بزرگ و ریشه دارد به این عرصه بود.
دکتر کریمی بابیان دلایل خود بر لزوم ورود بیمارستان‌های بزرگ دانشگاه به این عرصه گفت: یکی از دلایل اینکه، نمی‌شود در این مملکت حادثه‌ای به این بزرگی اتفاق بیفتد و بیمارستان‌هایی مانند سینا یا امام با این قدمت در آن نقشی نداشته باشند.  بیمارستان سینا در سال 1251 بنیان گذاشته‌شده و  150 سال قدمت دارد لذا هر اتفاقی که در این سال‌ها روی‌داده، نام سینا و نام پیشین آن «مریض‌خانه دولتی»  مطرح بوده است. زمانی که به آیت‌الله مدرس سوءقصد شد ایشان را به این بیمارستان آوردند. در اوج انقلاب نیز این بیمارستان یکی از پشتوانه‌های مردم بود. در جنگ هم این بیمارستان نقش‌آفرینی داشت به‌طوری‌که هنوز درودیوارهای آن، خاطرات آن روزها را تداعی می‌کند. خاطرات بسیاری از این بیمارستان در دوران جنگ داردم و افراد بسیاری از این بیمارستان برای کمک به جبهه می‌رفتند. اولین رییس این بیمارستان ناظم الاطباء و آخرین آن در حال حاضر دکتر طالب پور است. این‌ها را می‌گویم که بدانید جای چه کسانی نشسته‌اید. 
رییس دانشگاه، با اشاره به حضور داوطلبانه بیمارستان سینا در پذیرش بیماران کووید 19 گفت: مگر می‌شود این بیمارستان به دلیل اینکه مربوط به تروماست، در این حادثه به میدان نیاید. بااینکه این تفکر را از روزهای اول داشتم ولی به بیمارستان فشار نمی‌آوردم؛ تااینکه شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت که دکتر طالب پور، داوطلبانه شروع به آماده‌سازی بخش‌ها کردند.

مکتب سینا و ویژگی‌هایش

وی با اشاره به مکتب سینا و ویژگی‌های آن گفت: در قدیم وقتی می‌خواستند احساس تفاخر کنند می‌گفتند من سینایی هستم. من شخصاً هنوز هم خود را یک سینایی می‌دانم به این دلیل که دانشجوی این بیمارستان بودم و  اولین بخیه را در این درمانگاه یاد گرفتم. دوران انترنی و رزیدنتی را نیز از سال‌های  61 تا 65 در اینجا گذراندم و از اساتید این بیمارستان خاطرات بسیاری دارم. در طول جنگ دکتر تقوی بدون مزد و منت همیشه کیف به دست آماده بود. دکتر ظفرقندی، دکتر سادات، دکتر قدسی، دکتر ارشدی و البته در تیم اضطراری همکارانی از بیمارستان‌های دیگر مانند دکتر ربانی و دکتر میرشریف و دکتر کاسب و... حضور داشتند و به جبهه می‌آمدند.

خاطرات خوش رییس دانشگاه از بیمارستان سینا

دکتر کریمی با یادآوری خاطرات خود از عملیات والفجر 8 گفت: من کشیک بخش  یک بودم.  آن زمان در بخش دکتر حسابی که خداوند به‌سلامت دارش، شنبه‌ها کشیکمان بود که هنوز ثابت است. من بودم و دکتر ظفرقندی ایشان رزیدنت سال یک یا دو  و من رزیدنت سال سه یا چهار بودم. به ما خبر دادند طوری که هیچ‌کس متوجه نشود از بیمارستان خارج شویم. بعد متوجه شدیم که  عملیات والفجر 8 در منطقه فاو است و نمی‌خواهند عملیات فاش شود. ما شنبه حرکت کردیم و آخر شب به محل عملیات رسیدیم و همان موقع مجروح روی تخت گذاشتند تا درمان کنیم. علاوه بر عملیات فاو در عملیات‌های متعدد دیگری با دکتر تقوی بودیم. گاهی هم که عملیات منحل می‌شد؛ شب که به بیمارستان بازمی‌گشتیم دکتر تقوی لیست بیماران خود را لغو نکرده بود و آماده جراحی می‌شد.
وی افزود: از این بیمارستان خاطرات خوش بسیاری دارم. دکتر تقوی در محوطه بیمارستان می‌گشت و بیماران را پیدا می‌کرد تا جراحی کند. پیش از بازنشستگی، دکتر تقوی را به دفترم در ستاد دانشگاه دعوت کردم؛ ایشان گفتند در تمامی این سال‌ها هیچ‌وقت به دفتر رییس دانشگاه نیامده بوده است و اصلاً نمی‌داند که اتاق رییس دانشگاه کجاست. به‌هرحال پس از مدتی هم طبق قوانین بازنشسته شدند.  ایشان عاشق بیمارستان و خاک سینا هستند و همین دلیل هنوز هم به بیمارستان می‌آیند.

بیمارستان سینا با  انسان‌های بزرگ و افتخارات بی‌شمارش

رییس دانشگاه افتخار این بیمارستان را به انسان‌های بزرگ آن دانست و خطاب به دکتر طالب پور گفت: شما در بیمارستان امام خمینی آموزش‌دیده‌اید و اکنون سینایی شده‌اید. ولی ما از گذشته نسبت به این بیمارستان تعصب‌داریم. در قدیم بین افرادی که سینایی بودند یا نبودند خط‌کشی‌هایی بود اما اکنون این مرزبندی‌ها برداشته‌شده است. به‌هرحال بیمارستان سیناست و آدم‌های بزرگ و افتخارات بی‌شمارش. افتخار این بیمارستان به استخوان‌های پوسیده نیست بلکه به انسان‌های شریفی مانند پرفسور عدل، دکتر نصیرپور، دکتر کیافر، مرحوم دکتر کردوانی، دکتر برادران، دکتر حفیظی، دکتر سیدفرشی، استاد زرگر و استاد محبیان و بسیاری دیگر  است که در اینجا زحمت می‌کشیدند و نسل جدید مانند دکتر ظفرقندی  برای خود مکتب جدید و کار جدید و بخش‌های جدیدی را راه‌اندازی کردند و دوستان دیگری مانند دکتر شکوری رادیولوژی، خود جنابعالی که اعمال جدید را با لاپاراسکوپی انجام می‌دهید و اساتید دیگری که  روش‌های جدید را به بیمارستان آوردند.

سینا به‌روز و همگام با پیشرفت زمان

 دکتر کریمی پیشرفت بیمارستان سینا را در همه دوره‌ها، همگام بازمان دانست و گفت: بیمارستان سینا براساس زمان همیشه به‌روز بوده است. چه آن زمان که تنها مرکز جراحی بود و به اسم پروفسور عدل شناخته می‌شد؛ (به پشتوانه  پروفسور عدل، در آن زمان، هرکه می‌خواست  رزیدنت سینا شود، باید  از دربار سفارش می‌شد) و چه امروز که جوانانی همچون شما این بیمارستان را واقعاً عالی اداره می‌کنید. 
رییس دانشگاه از مدیران این مرکز یادکرد و گفت: دوستانی که مدیریت اینجا را برعهده داشتند مانند آقای طاهری، آقای زراعتکار، حاجی صیادی و آقای ساکت زحمات بسیاری متقبل شدند و اغلب جز تیم‌های اضطراری بودند.

بزرگ‌شده مکتب سینا هستم

دکتر کریمی خود را بزرگ‌شده سینا دانست و گفت: من اینجا بزرگ‌شده‌ام و بیشتر تحصیلاتم را در این بیمارستان طی کرده‌ام. در آن دوران دانشگاه محیط کاری، مانند سینا نداشت. روابط خوبی بین اساتید و رزیدنت‌ها برقرار بود و  بسیاری از اساتید در پاویون می‌نشستند. واقعیت این است که درودیوار کار نمی‌کند؛  بلکه این انسان‌های بزرگ هستند که مکتب سینا را سینه‌به‌سینه منتقل کردند تا به اینجا رسیده است.

تأکید بر بازگشت بیمارستان سینا به فعالیت‌های پیشین خود
رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به  یکی دیگر از اهداف بازدید خود از بیمارستان سینا گفت: همان‌گونه که از روزهای اول با آمادگی کامل به میدان پذیرش بیماران مبتلابه کرونا وارد میدان شدید اکنون نیز از شما انتظار داریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن آماده  سرویس‌دهی به بیمارانی باشید که از قبل به این بیمارستان می‌آمدند. پیش‌بینی من این است که اگر موج دوم یا سومی از کرونا در تهران داشته باشیم بالاتر از موج اسفند نخواهد بود  و اگر حتی  همانند موج اسفندماه باشد بازهم بیمارستان‌های زیادی برای این کار آماده‌شده‌اند و ظرفیت دارند و  باید بیمار پذیرش کنند. بنابراین بیمارستان سینا باید به مأموریت‌های اصلی خود در آموزش  تخصصی به فلوشیپ ها، انترن ها و دانشجویان، فعالیت‌های پژوهشی و درمان بیماران رشته‌های مختلف بازگردد.  ممکن است تعلل در این زمینه موجب آسیب دیدن بیماران بسیاری شود. 
وی از دکتر طالب پور بیمارستان خواست بیمارستان را به حالت اولیه بازگرداند و گفت: ممکن است بیماران تصادفی یا شکستگی را به بیمارستان بیاورند که کرونا هم داشته باشند و مجبور شوید اقدامات درمانی متناسب با کرونا را نیز انجام دهید. بنابراین با توجه به تجربه‌ای که کسب کرده‌اید تمهیداتی را در نظر بگیرید که بیمارستان را به وضعیت عادی بازگردانید و بیماران معمول را نیز پذیرش کنید. هم‌اکنون برنامه‌ریزی کنید و درمانگاه‌ها را به‌تدریج راه بی اندازید و بیمارستان را به وضعیت قبل بازگردانید و در بخش کوچکی هم بیماران کرونایی را پذیرش کنید.
دکتر کریمی  با اشاره به سناریوهایی که در این زمینه قابل پیش‌بینی است گفت:  اگر هم خدای‌نکرده اتفاق عجیبی افتاد و موج دیگری شکل گرفت دوباره مانند قبل بخش بیشتری را به کرونا اختصاص بدهید ولی اگر شرایط این‌گونه پیش نرفت، بیماران سرطانی را که پشت در ایستاده‌اند پذیرش کنید چراکه آسیب دیدن آن‌ها ظلم است و ما نباید این مسئولیتمان را فراموش کنیم.
وی افزود: دانشگاه ما دانشگاه دیروز و امروز و فردا نیست. دانشگاهی است با قدمت طولانی، بیمارستان امام خمینی دهه‌های طولانی است که کار می‌کند و بیماران خاص خود را دارد. بیمارستان سینا نیز  بیماران خاص خود را دارد که به‌جای دیگر نمی‌روند. من این پیام را در بیمارستان شریعتی و مرکز قلب  نیز داده‌ام.  هرچه زودتر حالت عادی درمانگاه‌ها را اعلام کنید. البته سیستم ما با سیستم دولت تفاوت دارد. اینکه می‌گوییم به حالت عادی بازگردیم دقیقاً به دلیل نجات جان بیماران است و امیدوارم اشتباه برداشت نشود.  ما جزء آن گروه‌هایی هستم که باید زودتر شروع کنیم و بیمارستان را به حالت عادی برگردانیم. امیدوارم شما و دکتر صادق نیت و  دکتر مهرپور همان‌طور که پا به میدان کرونا گذاشتید بیمارستان‌ها را به شرایط عادی بازگردانید و بیماران معمول خود را پذیرش کنید.

سلام گرم رییس دانشگاه به همکاران بیمارستان سینا

رییس دانشگاه در پایان سخنان خود از پرستاران، پرسنل پشتیبانی و خدماتی  بیمارستان سینا از نگهبان در ورودی تا  مستخدمانی که در گوشه و کنار بیمارستان کار می‌کنند و پیدا نیستند؛ از  پزشکان و انترن ها و  رزیدنت‌ها و اساتید بزرگ  بیمارستان قدردانی کرد و گفت: سلام گرم و خسته نباشید من را به همکاران خود که شجاعانه وارد میدان شدند منتقل کنید.

مهندس  مخبر مشاور رییس بیمارستان سینا
نیز، با یادآوری خاطره‌ای از دکتر کریمی گفت: استاد کریمی  رزیدنت سال 4 بودند. آن موقع بیمار جوان حدود 17-18 ساله‌ای را به ایشان معرفی کردم که استاد جان او را از مرگ نجات داد و همیشه ذکر خیر شما در بین همکاران است.
مدیریت بحران کرونا بیمارستان سینا بی‌نظیر است
دکتر شکوری رییس بخش رادیولوژی بیمارستان سینا نیز از مسئولان بیمارستان سینا در مدیریت بحران کرونا قدردانی کرد و گفت:  من از دکتر طالب پور تشکر می‌کنم. کاری که در این مدت انجام شد درجه‌یک بود. اقدام دکتر طالب پور و مجموع همکاران ایشان در کمیته بحران، یادآور انگیزه‌های دوران جنگ بود.  در این مدت از افرادی که برحسب ظاهر انتظار نداشتیم، ایثارگری‌های بسیاری دیدیم که  بی‌نظیر است. 
وی افزود: من هم شریعتی درس خواندم ولی اکنون سینایی شده‌ام. سینایی شدن به دلیل مکان این بیمارستان نیست؛ بلکه  به دلیل ویژگی خلقی  است که اینجا دارد. در سینا همه باهم رفیق هستند. سلسله‌مراتب وجود دارد ولی بیش از سلسله‌مراتب رفاقت بین همکاران  حاکم است. همه یکدیگر را دوست دارند.  کسی برای دیگری  نمی‌زدند. اینجا رقابت منفی بین افراد وجود ندارد و  همه باهم همدل هستند.  سینایی بودن چنین ویژگی‌هایی دارد و برای ما افتخار است که سینایی هستیم.

بازگشایی درمانگاه‌های بیمارستان سینا

در ادامه دکتر طالب پور رییس بیمارستان سینا به روند پذیرش بیماران کووید 19 اشاره کرد و گفت: ما از سوم اسفند درگیر پذیرش بیماران مبتلابه کووید  19 شدیم. ابتدا اتاق کوچکی را برای تریاژ بیماران اختصاص دادیم و پس از گذشت 3-4 روز که با موج بیماران مواجه شدیم نیمی از اورژانس و با ازدحام بیشتر بیماران، بخش جراحی مغز و اعصاب را که مجاور اورژانس بود؛ سپس ای سی یو جنرال و ای سی یو مغز و اعصاب را به کووید اختصاص دادیم. به‌طوری‌که در حال حاضر نزدیک به 50 درصد تخت‌های بیمارستان را در اختیار کووید قرار داده‌ایم.
وی با اشاره به بازگشت بیمارستان به شرایط عادی افزود: خوشبختانه با توجه به اینکه موج کرونا رو به افول است ما بیمارستان را به شرایط عادی بازمی‌گردانیم و به‌تدریج تعداد تخت‌هایی که به فعالیت‌های عادی بیمارستان بازمی‌گردد را گسترش می‌دهیم.
دکتر طالب پور از بازگشایی درمانگاه‌ها از صبح شنبه 16 فرودین خبر داد و گفت: درمانگاه‌های رشته‌های مختلف با رعایت اصول کووید بازگشایی شدند. قانونی که در درمانگاه‌ها گذاشتیم رعایت می‌شود. در هر اتاق یک رزیدنت، یک انترن، یک استاد و یک بیمار مجاز هستند کنار هم باشند. استفاده از ماسک و شستن دست‌ها نیز رعایت می‌شود. امیدوارم هرچه زودتر در کنار رسیدگی به بیماران کووید که وظیفه ماست بتوانیم بیماران عادی بیمارستان را نیز پذیرش کنیم. بخش‌های این مرکز ریفرال هستند و بیماران نمی‌توانند به‌جای دیگری مراجعه کنند. امیدوارم بیمارستان طی دو هفته آینده به شرایط عادی خود در سرویس‌دهی به بیماران بازگرد. از پذیرش بیمارانی که به دلیل محدودیت‌های موجود، در منزل هستند و نتوانستند به بیمارستان مراجعه کنند استقبال می‌کنیم.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,اخبار ,بازدیدها
  • کد خبر : 152959
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *